Tények és tévhitek a piercing világában

2023. november 17. Olvasási idő: 4 perc

A piercingek már évszázadok óta segítik önkifejezésünket, valamint kulturális hagyományokat gazdagítanak, de ezekkel együtt számos tévhit és félreértés is társul. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a leggyakoribb mítoszokat és tévhiteket, és megbízható források és szakértői vélemények segítségével szétválasztjuk őket. Válasszuk is szét a tényeket a fikcióktól, támasszuk alá ezeket releváns információkkal, így ha bármi kétséged van a piercingek készítésével kapcsolatban, így könnyebben tudsz majd döntést hozni.

Székesfehérvár piercing testékszer
Fotó: Freepixel

Mítosz #1: A piercingeket kizárólag pisztollyal lehet végrehajtani

Az egyik  tévhit a piercingekkel kapcsolatban az, hogy azokat kizárólag piercing pisztollyal lehet elvégezni. Azonban ez messze áll az igazságtól. A Professzionális Piercing Egyesület (APP) szerint a megbízható piercing stúdiók steril, egyszer használatos tűket használnak. A piercing pisztolyok nagyobb szövetkárosodást, fokozott fájdalmat és szövődményeket okozhatnak.

Mítosz #2: Az ezüst vagy az arany biztonságosabb piercingekhez

Néhányan azt hiszik, hogy az ezüst vagy az arany ékszerek biztonságosabbak, mert hipoallergének. Bár ezek az anyagok kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciót okoznak, az ékszerek biztonságossága kizárólagosan a minőségüktől függ. A sebészeti acél, az implantátum minőségű titán és a nióbium valójában jobb választásnak bizonyulnak, mivel kevésbé valószínű, hogy fertőzéseket vagy reakciókat váltanak ki.

Mítosz #3: A piercinget forgatni kell a gyógyulás során

Régebben azt javasolták, hogy a gyógyulás során forgassuk az ékszert napi szinten. Azonban az ékszer forgatása baktériumokat juttathat be és gátolhatja a gyógyulást. Ehelyett kerüld a felesleges mozgást és tartsd tisztán a piercinget.

Mítosz #4: A piercingek mindig elfertőződnek

Bár a piercingekkel járó fertőzések előfordulhatnak, valójában nem elkerülhetetlenek. A megfelelő utókezeléssel, ideértve a sóoldatos tisztítást és a piszkos kézzel történő érintés elkerülésével, jelentősen csökkentheted a fertőzés kockázatát. A fertőzések ritkák, ha megbízható körülmények között szakember végzi el a piercingek szúrását.

Mítosz #5: A piercing szúrása rendkívül fájdalmas

A piercingekkel járó fájdalom személyenként változik, és a piercing elhelyezkedésétől függ. Sokan azt mondják, olyan mint egy rövid, intenzív csípés, míg mások alig éreznek fájdalmat. Megfelelően szúrt piercingek viszonylag gyorsak és minimális kellemetlenséget okoznak.

Konklúzió 

A piercingekkel kapcsolatos mítoszok félrevezetőek lehetnek, és ezek eltántoríthatják azokat az embereket attól, hogy olyan piercingeket válasszanak, amelyeket szeretnének. Megbízható forrásokra és tapasztalt piercer szakemberek iránymutatásaira támaszkodva szétválaszthatod a tényeket a fikcióktól, és információk alapján döntéseket hozhatsz a piercingekkel kapcsolatban. Ne felejtsd el, hogy egy megbízható piercing stúdió számára prioritás a Te biztonságod és jólléted az egész folyamat során. Ha kérdésed vagy aggodalmad van, ne habozz akár engem is felkeresni, így pontos információkat és szakértői iránymutatást tudok nyújtani részedre.

Kapcsolódó cikkek

Székesfehérvár piercing testékszer Székesfehérvár piercing testékszer

A Bold Impressions több, mint egy piercing szalon

Ez egy szentély a személyes kifejezés, a művészet és a professzionalizmus számára. Utazásod a merész önkifejezés felé a szalonomban kezdődik.

Foglalj időpontot most!

Kérdésed van?

Az elégedettséged a legfontosabb számomra, kimondottan fontos, hogy rendkívüli élményt nyújtsak számodra az első pillanattól az utolsóig. Ha kérdésed merül fel, vagy segítségre van szükséged, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot. Instagramom, e-mailben vagy Facebookon keresztül is kapcsolatba léphetsz velem.