Mondj nemet a piercing pisztolyokra!

2023. december 2. Olvasási idő: 3 perc

Az első testékszerrel kapcsolatos tapasztalataink többségét általában füllyukasztó pisztolyhoz kapcsolodik. És szerencsére, minden rendben volt! De az már régen volt… ma már jobban tudjuk! És itt vannak az okok miért…

Székesfehérvár piercing testékszer

1. A fertőzés kockázata magasabb a tűhöz képest.

Sok “szalon” azt állítja, hogy fertőtlenítik az eszközeiket, de a füllyukasztó pisztolyt nem lehet teljesen sterilizálni, mert a pisztoly egyes részei műanyagból készülnek.

A profi piercing szalonokban (mint az enyém) olyan eszközöket használunk, mint az autokláv, hogy sterilizáljam az eszközöket, ékszereket és tűket, amelyek elpusztítják az összes fertőzést okozó mikroorganizmust.

Mivel a füllyukasztó pisztoly műanyagból készül, és megolvadna az autoklávban, nem lehetséges teljesen sterilizálni. Egy fertőtlenítő törlőkendővel való letörlés csak a mikroorganizmusok számát csökkenti. Továbbá fennáll a kockázata annak, hogy többszöri használat után a piercing pisztolyok több embert érintve különböző betegségeket hordozva, például a hepatitiszt okoznak. Ez egyszerűen gusztustalan és etikátlan, ha elgondolkodunk rajta!

Amikor babák és kisgyermekek fülét szúrják át, különösen veszélyes, mivel az immunrendszerük sokkal gyengébb, és nehezebben küzdenek meg a fertőzésekkel. Gondold meg kétszer, mielőtt a gyerekedet ilyen helyre vinnéd!

2. A füllyukasztó pisztolyok “traumát” okoznak a fülnek.

A füllyukasztó pisztollyal történő átszúrás erőteljesen beleerőlteti a fülbevalót a fülbe, nem pedig egy tű, ami nem okoz traumát a lyukat körülvevő szövetnek. Amikor az ékszert a pisztollyal szúrják porcos területre akár, problémákat tapasztalhatunk a szimmetriával, és a piercing sokkal hosszabb ideig gyógyul.

3. A füllyukasztó pisztolyok csak bizonyos méretű ékszereket fogadnak be

Mindenkinek nagyon különböző az anatómiája, és itt láthatjuk a problémákat az ékszerek szövetbe ágyazódásával, ami nagyon fájdalmas élményt okoz a vendégeknek. Profi stúdiómban széles választékban kínálok ékszereket, és testreszabottan alkalmazkodom a piercing típusához, valamimt specifikus anatómiádhoz. A füllyukasztó pisztoly csak egy hosszúságú és méretű ékszert képes befogadni – tehát lehetetlen megtalálni a legmegfelelőbbet.

MONDJ NEMET A FÜLLYUKASZTÓ PISZTOLYOKRA! (Szeretném hallani, ahogy mondod) Ezek nem higiénikusak, és azok, akik használják őket, nem kaptak megfelelő képzést a testékszerekkel vagy a keresztszennyeződés elkerülésével kapcsolatban (Bakteriális fertőzések, BRRR!). Ne tévesszen meg az olcsóbb ár sem… súlyos következményekkel járhat a testi épségdre és a gyógyulási időre.

Végül, amikor minőséget fizetsz meg egy profi stúdióban, pontosan azt is kapod meg!

Kapcsolódó cikkek

Székesfehérvár piercing testékszer Székesfehérvár piercing testékszer

A Bold Impressions több, mint egy piercing szalon

Ez egy szentély a személyes kifejezés, a művészet és a professzionalizmus számára. Utazásod a merész önkifejezés felé a szalonomban kezdődik.

Foglalj időpontot most!

Kérdésed van?

Az elégedettséged a legfontosabb számomra, kimondottan fontos, hogy rendkívüli élményt nyújtsak számodra az első pillanattól az utolsóig. Ha kérdésed merül fel, vagy segítségre van szükséged, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot. Instagramom, e-mailben vagy Facebookon keresztül is kapcsolatba léphetsz velem.