Ájulás piercing készítése közben

2023. november 30. Olvasási idő: 7 perc

Új piercinget készíttetni izgalmas, boldog és örömteli pillanatnak kell lennie! Eljutni a stúdióba a család vagy barátok erkölcsi támogatásával, gyönyörű ékszerek közül válogatni, a tökéletes darab és elhelyezés kiválasztása. Egy gyors tűszúrás, aztán egy gyönyörű új merész ékszer a választott testrészen, amit megcsodálhatsz a tükörben.

Székesfehérvár piercing testékszer

De néha ez a tapasztalat néhány… váratlan fordulattal járhat. Talán az egyik leggyakoribb és legmegdöbbentőbb közülük az ájulás. Ha már készíttettél bármilyen piercinget, valószínűleg kitöltöttél egy olyan dokumetumot, amely azt kérdezi: „Hajlamos az ájulásra?” A legtöbben a gondolkodás nélkül pipálják be a nemet (ha egyáltalán elolvassák a dokumentumot, amit aláírnak…). De az ájulás a piercing vagy tetoválás folyamatának részeként sokkal gyakoribb, mint ahogy azt az emberek általában gondolnák. Amikor ez megtörténik, az ijesztő és kínos is lehet. 

Szeretném biztosítani azokat, akik ezt olvassák, hogy teljesen normális szédülést érezni vagy elájulni. Nincs okod szégyellni vagy rosszul érezni magad miatta. Egy jól képzett piercer több mint felkészült az ájulás kezelésére, és segít neked, ha ez bekövetkezik. A mai bejegyzésem arról fog szólni, hogy mi történik a piercing szúrás közbeni ájulás folyamán, hogyan kerülhetjük el, és mit tehetünk, ha megtörténik.

Miért ájulunk el?

Az ájulás, más néven syncope / collapsus, a hirtelen, rövid ideig tartó eszméletvesztés az agyba irányuló véráramlás csökkenése miatt. Számos különböző állapot okozhat eszméletvesztést, beleértve a szívproblémákat, alacsony vércukorszintet, vérszegénységet és vérnyomás problémákat. A szorongás, stressz és pánik is mind okozhatják ezt. Amikor egy piercingről van szó, néhány tényező összefonódik, hogy az ájulás viszonylag normális reakció legyen. Figyelembe véve az ájulással összefüggő egyéb orvosi állapotokat, a piercing önmaga is ezt a reakciót válthatja ki az emberekből! Gyakran az emberek a nap közepén szoktak időpontot foglalni piercing szolgáltatásra, így lehet, hogy már egy ideje nem ettek semmit – ami alacsonyabb vércukorszintet jelent. A vércukorszint tovább csökkenhet a piercing folyamat során keletkező adrenalin- és endorfin rohamának köszönhetően. A piercing, a tű és a vér látványa szorongást, és stresszt okozhat az embereknek. Sok piercinget fekvő vagy ülő helyzetben hajtanak végre, így ha az emberek túl gyorsan felállnak, szédülhetnek vagy elájulhatnak. Mindezek a tényezők egyesülnek a piercing folyamata során is, és ha rosszul kombinálódnak, könnyen elájulhatsz. Szerencsére, ha megértjük, hogyan és miért történik, és hány tényező járul hozzá, érthető, hogy az ájulás gyakori reakció! Ezért a professzionális piercerek jól képzettek az ájulás kezelésében, ha bekövetkezik.

Mi történik, ha elájulunk piercing közben?

Nos, a professzionális piercerek képzettek arra, hogyan kell kezelni ezeket a helyzeteket. Általában mindig figyeljük a klienseket a szédülés jelei után, figyelünk az arcod színére és az ajkaidra, megfigyeljük, hogy izzadsz-e, és figyeljük, hogyan kommunikálsz, állsz fel és gyorsan meg is kérdezzük: „Minden rendben?”  Gyakorlott és professzionális piercerként már gyakran azelőtt észleljük a jeleket, hogy el fogsz ájulni, még mielőtt te magad észrevennéd, így már vízzel vagy cukortartalmú üdítővel kínálunk.

Ha elájulsz, mindig minden erőfeszítést megteszünk azért, hogy a piercing asztalon fekve ébredj fel. Általában hűvös, nedves papírtörlőkkel, jégzselével vagy sóoldatos borogatással ébredsz a homlokodon és a nyakad hátulján – ez segít kényelmesebben érezni magad és gyorsabban magadhoz térni, és segít enyhíteni a szédülést és a nyomást. Amikor a vendég valóban elájul, az első gondolatom mindig… nos, tulajdonképpen nincs is első gondolatom. Azonnal cselekszem, hogy biztonságosan és kényelmesen tartsalak, és hogy megbizonyosodjak arról, hogy minden rendben van veled.Számomra az a cél, hogy olyan kényelmet biztosítsak számodra, amennyire csak lehet, és hogy biztonságosan és könnyen magadhoz térj.

Ezután ott leszek, amíg jobban nem érzed magad. És tényleg komolyan gondolom. Lehet, hogy 5 perc múlva tökéletesen fogod érezni magad, vagy lehet, hogy 50 percig is tart, és függetlenül attól, hogy mi történik, valaki a stúdióból melletted fog ülni, és biztosítja, hogy minden rendben legyen. 

Hogyan lehet megelőzni az ájulást?

Most, hogy megértettük, mi okozhatja gyakran az ájulást, mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük? Nos, a vércukorszint nagy szerepet játszhat az ájulás kialakulásában, ahogy már azt tudjuk. Egy nagyszerű módszer ennek megelőzésére az, ha kb. 2-3 órával az időpont előtt megfelelő ételeket fogyasztasz. Ez lehetőséget ad a szervezetnek arra, hogy megeméssze az ételt, és több glükózt állítson elő, amely energiával lát el. Emellett kortyolgathatunk egy cukros italt, vagy elfogyaszthatunk néhány kis snacket közvetlenül az időpont előtt, egy kis plusz lendület reményében. Amikor azt javaslom, hogy megfelelő ételeket fogyasszunk pár órával a piercing időpontja előtt, igazság szerint a kalória és szénhidrát gazdag étkezésre gondolok – egy banán vagy egy fehérjeszelet nem számít. 

A vércukorszint fenntartásának érdekében, a legtöbb piercer szalonjában van szőlőcukor azoknak, akik elájulnak vagy szédülnek. Szeretek szőlőcukrot adni azoknak a vendégeimnek, akiknél tudom, hogy hajlamosak az ájulásra, egyet mielőtt elkezdjük a piercinget, hogy legyen egy kis plusz vércukruk, amíg dolgozunk. Sok olyan vendéggel találkoztam, akik általában szédülnek minden piercing után, és azt mondják, hogy a szőlőcukor bevétele gyakran segít nekik abban, hogy végig jól érezzék magukat az egész folyamat során! 

És néha, függetlenül attól, hogy mit eszünk vagy hogyan készülünk fel, még mindig elájulhatunk. Néhány embernek az egészségügyi állapota lehet az oka, vagy olyan gyógyszert szed, amitől hajlamosabb az ájulásra.

Nincs szégyen abban, ha ez megtörténik, és őszintén szólva, amíg biztonságban vagy, az a lényeg! Ha tudod, hogy hajlamos vagy az ájulásra, kérlek, tájékoztasd erről a piercered, hogy megfelelő óvintézkedéseket tehessen, például legyen víz és édesség előkészítve.

Ha a Bold Impressions szalonjában készíttetted el merész és egyedi elképzelésedet, biztosíthatlak arról, hogy ilyen esetekre megfelelő szakmai tapasztalattal és tudással rendelkezem. Továbbá szalonomban minden rendelkezésre áll, amely a biztonságodat és kényelmedet biztosítja.

Kapcsolódó cikkek

Székesfehérvár piercing testékszer Székesfehérvár piercing testékszer

A Bold Impressions több, mint egy piercing szalon

Ez egy szentély a személyes kifejezés, a művészet és a professzionalizmus számára. Utazásod a merész önkifejezés felé a szalonomban kezdődik.

Foglalj időpontot most!

Kérdésed van?

Az elégedettséged a legfontosabb számomra, kimondottan fontos, hogy rendkívüli élményt nyújtsak számodra az első pillanattól az utolsóig. Ha kérdésed merül fel, vagy segítségre van szükséged, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot. Instagramom, e-mailben vagy Facebookon keresztül is kapcsolatba léphetsz velem.